Det er lov å snakke på bussen

Heisann!

Jeg har klart å snu døgnet helt rundt de siste dagene så nå er jeg som en zombie om dagen og lys våken om natten. Haha, dette fører til lite innholdsrike og effektive dager, sånn som i dag. I dag har jeg klart å gått på skolen, gå på butikken, lage og spise middag og nå ligger jeg som et slakt på sofaen og bare venter på at energien skal kicke inn 10 minutter før jeg går å legger meg. Ah, det er så typisk meg. Og det er liksom ekstra lett å bare tenke at jeg kan være oppe litt til siden jeg ikkje begynner på skolen før klokken 12:15 de fleste dager. Men i morgen blir det andre boller da jeg skal ha forelesning 08:15, så ikveld er jeg nødt til å komme meg i seng og sove. 

Forresten, da jeg satt på bussen i dag begynte jeg å tenke på hvor rare vi er i Norge. Vi sitter på bussen så tett inntil andre personer at vi koser med knærne eller albuen, og vi deler blikk og øyekontakt med hverandre utallige ganger i løpet av bussturen men snakker vi med hverandre? Nei. Vi bare sitter der i den pinlige stillheten og tenker på om den andre tenker det samme som meg, og egentlig bare venter på at jeg skal si noe, men tør ikke å si noe selv. Hvorfor er det sånn? Hver eneste gang jeg er i utlandet så legger jeg merke til hvor åpne alle rundt meg er, aller snakker med alle, folk smiler og hjelper hverandre mens i Norge får man bare et stygt blikk tilbake dersom man smiler til en fremmed. Nordmenn ass, vi har en lang vei å gå når det kommer til høflighet overfor andre. 


Jeg kledde meg i et skikkelig høst-antrekk i dag og fikk igjen for den da jeg måtte gå et stykke for å komme hjem etter skolen. Så utrolig heldige vi har vert den siste tiden med strålende sol og sommertemperaturer som aldri før? Eller det har vi i alle fall hatt i Trondheim, hvordan er være hos deg? 

XO 

Kanel i svingene

Happy Sunday alle sammen, håper dere nyter helgen med eller uten hangover i dag!

Min søndag har vert veldig rolig, akkurat sånn som resten av helgen, noe jeg synes er helt innafor med tanke på hvor mye festing det ble under fadderukene da jeg begynte på skolen, hehe. I dag fant jeg ut at jeg ville sanke noen husmors-poeng, og satte like godt i gang med å bake kanelboller eller kanel i svingene som jeg liker så godt å kalle det! Disse ble utrolig gode, derfor tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften her med dere. 

Du trenger:  

♥ 1/2 pakke gjær ♥

♥ 2 dl lunken melk ♥

♥ 4-5 ms flytende margarin ♥

♥ 1/2 ts kardemomme ♥

♥ ca. 5 1/2 dl hvetemel ♥

Slik gjør du: 

♥ Tøm gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken, rør ut ♥

♥ Tilsett melk, margarin, sukker og kardemomme ♥ 

♥ Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig ♥ 

♥ Dekk bakebollen med plast eller en klut, la den heve ♥ Den skal heves til dobbel størrelse, jeg hevet min i ca. 40 minutter. 
Når deigen er ferdig hevet: 

♥ Elt deigen og trill en ca. 20 cm lang pølse ♥

♥ Kjevle pølsen til et rektangel på ca. 25 ? 40 cm ♥

♥ Smør et tynt lag margaring på, og strø på sukker og kanel ♥ 

♥ Rull sammen på den korteste siden, og del opp i like tjukke skiver ♥ 

♥ Legg kanelbollene på bakepapir med snittflaten opp ♥ 

(Om du vil kan du nå dekke dem til og la dem heve til dobbel størrelse) 

♥ Pensle bollene med vann, smør eller melk ♥

♥ Stek bollene midt i ovnen på 240 grader i 5-7 minutter ♥ 

♥ Avkjøl på rist ♥ 
♥ tips: med denne oppskriften får du 12 boller, doble oppskriften om du vil ha fler ♥

∼ Håper det smaker ∼

I'm back!

Heisann! 

Wow, nå er det over ett år siden jeg ga opp blogge-hobbyen min, tenk på det. Mye har skjedd siden den gang,  og den siste tiden har jeg merket at bloggelysten har kommet snikende tilbake. Og det synes jeg er gøy! Så hvorfor ikke? ;-)

Hva denne bloggen kommer til å inneholde har jeg faktisk ikke en eneste idé om, men jeg prøver, og så ser vi hva jeg finner på! Jeg kan i alle fall fortelle at jeg har blitt "voksen" og flyttet hjemmefra siden sist, og tilbringer nå min hverdag i den vakre byen Trondheim! Her deler jeg en 50 kvadrat stor leilighet med min bedre halvdel mens jeg studerer Engelsk på NTNU. Jeg satser på en haug av inspirasjon og motivasjon fremover sånn at jeg virkelig får det til denne gangen! Håper du blir med å heier på meg :-) 

Slenger med et bilde av Bakklandet i Trondheim sånn helt på tampen, viss ikke ble dette innlegge så grått og trist og DET er ikke gøy. (NB: iphonekvalitet)
Vi snakkes! XO

Les mer i arkivet » September 2015 » August 2015 » Juni 2014
hits